Recept
Till formen: Margarin
Smeten: 5 dl grahamsmjöl ∙ 1,5 tsk bakpulver ∙ 1,5 tsk kanel ∙ 1 tsk bikarbonat ∙ 1,25 dl honung ∙ 1,25 dl lätt kvarg eller kesella ∙ 0,5 dl olja (Jag använde extra virgin olivolja) ∙ 2 äggvitor ∙ 1 ägg ∙ 1 msk vaniljsocker ∙ 5 dl rivna morötter
Frosting: 100 g philadelphia ost (light varianten) ∙ 0,5 dl florsocker ∙ Saft och rivet skal av 1/2 citron
Du gör såhär: Värm ugnen till 200°C ∙ Smörj en bakform med margarin ∙ Blanda mjöl, bakpulver, kanel och bikarbonat i en bunke ∙ Vispa ihop honung, kvarg eller kesella, olja, äggvita, ägg och vaniljsocker i en annan bunke ∙ Tillsätt morötterna och rör om ∙ Blanda i mjölblandningen till en slät smet ∙ Häll i formen ∙ Grädda ca 20 min eller prova med en provsticka när den börjar se färdig ut Frosting: Vispa philadelphia osten tillsammans med florsockret och smaksätt med citronskal och saft ∙ Bre ut frostingen över kakan när den har svalnat lite ∙ ÄT OCH NJUT